gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι με... ηλιακά κεραμίδια!

Σπίτι και Προτάσεις

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι με... ηλιακά κεραμίδια!

εικόνα άρθρου
Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι με... ηλιακά κεραμίδια!

Η Tesla παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο πρωτοποριακό προϊόν: κεραμίδια με ενσωματωμένους ηλιακούς συλλέκτες. Τα κεραμίδια, τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από γυαλί, αναμένεται να αποτελέσουν έναν πιο ελκυστικό τρόπο για την προσθήκη ηλιακών συλλεκτών σε κατοικίες, σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία.
Την παρουσίαση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ στο στούντιο της Universal Studios στο Λος 'Αντζελες, το οποίο χρησιμοποιείτο για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς «Νοικοκυρές σε απόγνωση».
Η παρουσίαση των ηλιακών κεραμιδιών έρχεται λίγο αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την εταιρεία Solar City.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μασκ δήλωσε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο στούντιο προκειμένου να παρουσιάσει το κύριο στοιχείο των ηλιακών κεραμιδιών που είναι ότι δείχνουν πιο όμορφα σε σχέση με τα υπάρχοντα ηλιακά πάνελ. Αστειευόμενος χαρακτήρισε το προϊόν «γλυκιά οροφή».
Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι με... ηλιακά κεραμίδια!
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η τιμή στην οποία θα πωλούνται τα ηλιακά κεραμίδια, ωστόσο ο Μασκ δήλωσε ότι θα αποτελούν μια φθηνότερη λύση σε σχέση με την εγκατάσταση σκεπής και στη συνέχεια ηλιακού πάνελ. Είπε επίσης ότι θα πωλούνται σε διάφορα χρώματα και σχέδια.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Μασκ ανακοίνωσε και τη διάθεση του Powerball 2, ενός συστήματος μπαταρίας για το σπίτι, κύρια λειτουργία του οποίου θα είναι να αποθηκεύει την επιπλέον ενέργεια που συλλέγουν τα ηλιακά πάνελ. Το Powerball 2 θα κοστίζει 5.500 δολάρια (περίπου 5.000 ευρώ).