gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Χρήσιμα Στοιχεία

Έχουμε και την καλύτερη πισίνα του κόσμου !

Δείτε την ελληνική πισίνα που συγκαταλέγεται στις 4 καλύτερες του κόσμου. Ο on line ταξιδιωτικός οργανισμός Luxury Link, που ειδικεύεται στην οργάνωση πολυτελών διακοπών, επέλεξε την πισίνα του πεντάστερου ξενοδοχείου Saint John στην Μύκονο, ως μία από τις πισίνες με την καλύτερη θέα στον κόσμο.

Ήπειρος - Ιωάννινα

Η Ήπειρος, περιφέρεια της Βορειο-δυτικής Ελλάδος έχει σαν φυσικά σύνορα με την Ιταλία το Ιόνιο και Αδριατικό πέλαγος. Η Ήπειρος, επομένως, μοιάζει σαν ένα προγεφύρωμα που αντικρίζει την Ιταλική χερσόνησο και το Δυτικό Κόσμο. Τα Ιωάννινα βρίσκονται στο βορειοδυτικό κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο κέντρο του ομώνυμου λεκανοπεδίου. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις.

Ήπειρος: το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στην Ελλάδα;

Η Ήπειρος ίσως είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα τουριστικά μυστικά της Ελλάδας, εκτιμά η αρθρογράφος της βρετανικής Telegraph, η οποία επισκέφτηκε την περιφέρεια και διηγείται τις εντυπώσεις της. Αυτή η ελάχιστα γνωστή περιοχή της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας έχει βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, ένα τοπίο όπως η Σκωτία και ορεινά χωριά για να ανταγωνιστεί εκείνα της Προβηγκίας, λέει η Caroline Κουρά

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ

Από το Αντίρριο στα Ιωάννινα σε 100 λεπτά. Η Ιόνια Οδός θα ενώνει το Αντίρριο με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Ιωάννινα και είναι ένα έργο που περιμένουν άπαντες με ανυπομονησία σε Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο, αλλά και στην Πελοπόννησο.

Μελέτη άξονα από τον κόμβο Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό.

Έναν δακτύλιο με... αμερικάνικη τεχνοτροπία, ετοιμάζει ο Δήμος Ιωαννιτών, με στόχο να τον υλοποιήσει στην διάρκεια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, δηλαδή μέχρι το 2020 ή το 2022. Πρόκειται για τον οδικό άξονα από τον κόμβο Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό, η μελέτη του οποίου πήρε πράσινο φως πριν λίγες ημέρες από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Guardian «ανακαλύπτει» τα Ζαγοροχώρια.

Σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian φιλοξενεί τα Ζαγοροχώρια και εξυμνεί τις ομορφιές της περιοχής. «Μία χώρα τόσο ευλογημένη με αρχαία μνημεία, παραλίες και νησιά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι και τα βουνά της Ελλάδας είναι μία επιλογή για διακοπές», γράφει η αρθρογράφος που βρέθηκε εκεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ της εμφανώς μαγεμένη από τη φύση.

Ο Αρχιτέκτων Περικλής Μελίρρυτος.

Τα Γιάννενα είχαν την τύχη να εγκατασταθεί στην πόλη, προς το τέλος του 19ου αιώνα, ο νεαρός αρχιτέκτονας Περικλής Mελίρρυτος (1870-1937), γόνος πλούσιας οικογένειας, ο οποίος, αφού πραγματοποίησε λαμπρές σπουδές στο Παρίσι, προτίμησε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, παρά να παραμείνει στην Eυρώπη. Mε τη φλόγα της νειότης και το πάθος της δημιουργίας ο Mελίρρυτος έβαλε ανεξήτιλη τη σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική ιστορία των Iωαννίνων. Ένθερμος υποστηρικτής του νεοκλασσικισμού σχεδίασε πολλά δημόσια, εκκλησιαστικά και ιδιωτικά κτίρια, αρκετά από τα οποία διασώθηκαν.

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας.

Η παράδοση των μεγάλων έργων στους αυτοκινητοδρόμους έγινε κατά ένα μεγάλο μέρος, λαμβάνοντας το τελικό σχήμα και μορφή σε μεγάλο μέρος της επικράτειας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Ελλάδα θα διαθέτει ένα από τα πληρέστερα δίκτυα στην Ευρώπη, με όλες τις Ηπειρωτικές Περιφέρειες να έχουν τουλάχιστον από δύο αυτοκινητόδρομους, συνολικού μήκους άνω των 2.500 χλμ.

Στις ράγες η «σιδηροδρομική Εγνατία» κόστους 5 δισ. ευρώ

Πρόκειται για τη νέα γενιά σιδηροδρομικών έργων, που κινούνται στη φιλοσοφία αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, με σημαντικότερο λόγο την κίνηση εμπορευμάτων, της όλο και περισσότερο αναπτυσσόμενης τουρκικής αγοράς προς την Ευρώπη. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι παράλληλα να ωριμάσουν μελετητικά τα δυτικά τμήματα της σιδηροδρομικής Εγνατίας που είναι και τα πιο κοστοβόρα. Πρόκειται για τη χάραξη από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κοζάνη και τα Γρεβενά και το δύσκολο τεχνικά τμήμα από τα Γρεβενά μέχρι τα Ιωάννινα και από εκεί μέχρι το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τα Γιάννενα μέσα στις 10 ομορφότερες παραλίμνιες πόλεις της Ευρώπης!

Τα Γιάννενα μέσα στις 10 ομορφότερες παραλίμνιες πόλεις της Ευρώπης! Δύο ελληνικές πόλεις βρίσκονται μέσα στις δέκα ομορφότερες παραλίμνιες της Ευρώπης και φυσικά τα πανέμορφα Ιωάννινα είναι η μία. Η άλλη είναι η Καστοριά.

Τι θα δηλώνουμε στο Περιουσιολόγιο.

Στο Περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνονται ενδεικτικά: ακίνητα, οχήματα, αεροσκάφη,σκάφη, μετοχές, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις (οποιασδήποτε μορφής), τραπεζικοί λογαριασμοί, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, επενδυτικά προϊόντα, μίσθωση θυρίδων, δρόμωνες ίπποι, κινητά μεγάλης αξίας κλπ.

Το αρχαίο Ελληνικό θαύμα.

Η γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το ποσό περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. Ο θρύλος των επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέως Michel Serres και αναφέρεται στο θαύμα των Αρχαίων Ελλήνων.

Το έργο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Ηπείρου

Η δυναμικότητα του εν λόγω έργου έχει εκτιμηθεί σε 72.000 τόνους σύμμεικτων και 8.000 τόνους βιοαποβλήτων (ανά έτος) με μέγιστη δυναμικότητα μέχρι και 105.000 τόνους σε ετήσια βάση. Από την διαδικασία διαλογής θα ανακτάται το 60% των σύμμεικτων όπου θα οδηγείται προς ανακύκλωση, ενώ περίπου το 32% θα οδηγείται σε ΧΥΤΥ.