gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Τι να κάνεις για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο ρούχων.

Σπίτι και Προτάσεις

Τι να κάνεις για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο ρούχων.

εικόνα άρθρου

Εχεις παρατηρήσει ότι κάποιες φορές που ανοίγεις το πλυντήριο ρούχων, ο κάδος του μυρίζει τόσο άσχημα που διστάζεις να το βάλεις ξανά σε λειτουργία;

Πράγματι, μπορεί να είναι μια από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά σε όλα τα νοικοκυριά για να πλένει και να καθαρίσει τα ρούχα εξαφανίζοντας λεκέδες και μικρόβια, όμως δεν σημαίνει ότι το ίδιο το πλυντήριο παραμένει πάντοτε καθαρό, μιας και στον κάδο του συγκεντρώνονται άλατα, υπολείμματα από το απορρυπαντικό και το μαλακτικό, βρομιές από τα ρούχα αλλά και μικροοργανισμοί.

Για να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία αυτή αλλά και να εξασφαλίσετε ότι τα ρούχα σας θα λάμπουν σαν καινούρια και θα αποκτήσουν την πολυπόθητη αίσθηση φρεσκάδας, αρκεί να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας: λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα, δύο δηλαδή υλικά που έχουν την ιδιότητα να διασπούν τη βρομιά και να διώχνουν ακόμα και τη μούχλα και δρουν απολυμαντικά.

εικόνα άρθρου

Με άδειο κάδο.

Επιλέξτε το πρόγραμμα στους 90 βαθμούς και βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία. Οταν γεμίσει με νερό, ρίξτε στη θήκη του απορρυπαντικού δυο κούπες από το λευκό ξύδι. Αφήστε το πλυντήριο να τελειώσει το πλύσιμό του και να στραγγίξει τα νερά. Μετά θα πρέπει να βάλετε το πλυντήριο να λειτουργήσει στο σύντομο πρόγραμμα και να το αφήσετε να γεμίσει ξανά με καθαρό νερό.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να προσθέσετε και μαγειρική σόδα. Πώς; Ανακατέψτε για παράδειγμα 1/4 της κούπας μαγειρική σόδα με ίδια ποσότητα νερού και ρίξτε το διάλυμα αυτό στη θήκη του απορρυπαντικού. Προσθέστε δύο κούπες λευκό ξύδι στον κάδο του πλυντηρίου και βάλτε το να λειτουργήσει σε πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας, χωρίς ρούχα. Επειτα, βάλτε το πλυντήριο να ξεπλένει τον κάδο με σκέτο νερό.