gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Σπίτι και Προτάσεις

Αυτές είναι οι συσκευές που καίνε πολύ ηλεκτρικό ρεύμα και αδειάζουν τις τσέπες μας.

Όπως εξηγεί η έρευνα συχνά παρατηρούνται αστοχίες ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης ενός σπιτιού και αυτό οφείλεται εν μέρει σε λανθασμένη αξιολόγηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, αφετέρου στην υποτίμηση μία σειράς παραγόντων, που συμβάλλουν στην αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση. “Η εξωτερική θερμομόνωση μίας κατοικίας είναι η παρέμβαση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση και όμως οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα επιλέγουν ως προτεραιότητα να αλλάξουν κουφώματα, μάλλον γιατί η αλλαγή αυτή είναι πιο ορατή στο μάτι”, αναφέρετε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Διαρρύθμιση γκαρσονιέρας για να γίνει βολική και στιλάτη με 8 βήματα.

Τα σπίτια αυτά του ενός δωματίου, επειδή ακριβώς για τους ιδιοκτήτες τους είναι ΤΟ σπίτι τους, πρέπει να επιτελούν τον ίδιο σκοπό που επιτελεί κάθε σπίτι, πέρα από το να παρέχει στέγη. Να είναι είναι ένας χώρος που τους χαλαρώνει και τους αναζωογονεί. Πώς πρέπει λοιπόν κανείς να διακοσμήσει μια γκαρσονιέρα για να το πετύχει; Το παρακάτω στούντιο στη Νέα Υόρκη αποτελεί κάτι σαν... υπόδειγμα για τη διακόσμηση μικρών χώρων, επισημαίνουν οι διακοσμητές.

Ένα άνετο διαμέρισμα 38 τ.μ.

Θέλατε ένα μικρό χώρο χωρίς να θυσιάσετε τις ανέσεις, αλλά αντίθετα να έχετε την δυνατότητα τραπεζαρίας συνεστίασης 12 ατόμων και εγκαταστάσεις φιλοξενίας που να καλύπτουν τις ανάγκες δύο ατόμων. Επίσης να έχεται ένα χώρο γραφείου, home theater με projector προβολής,

Ένα άνετο διαμέρισμα 46 τ.μ.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η κατασκευάστρια εταιρεία Jordan Parnass Digital Architecture (JDPA) κέρδισε εξαιτίας του το βραβείο αρχιτεκτονικής μικρών κατασκευών του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για το έτος 2010.

Εντυπωσιακή έπαυλη των 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μία εντυπωσιακή έπαυλη στα Hamptons πωλείται στο αστρονομικό ποσό των 65 εκατομμυρίων δολαρίων. Γνωστή ως “Angel View”, η κατοικία έκτασης 15.000 τετραγωνικών ποδών, βρίσκεται στο North Haven. Αν και η ταυτότητα των ιδιοκτητών παραμένει κρυφή, η Wall Street Journal γράφει ότι αποφάσισαν να πουλήσον το σπίτι ύστερα από 18 χρόνια επειδή μεγάλωσαν τα παιδιά τους και ψάχνουν για ένα μικρότερο.

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι με... ηλιακά κεραμίδια!

Η Tesla παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο πρωτοποριακό προϊόν: κεραμίδια με ενσωματωμένους ηλιακούς συλλέκτες. Τα κεραμίδια, τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από γυαλί, αναμένεται να αποτελέσουν έναν πιο ελκυστικό τρόπο για την προσθήκη ηλιακών συλλεκτών σε κατοικίες, σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία.

Η μονοκατοικία που αποτέλεσε επίσημη ελληνική συμμετοχή σε διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής.

Η μονοκατοικία, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., βρίσκεται εντός οικοπέδου επιφάνειας επτά στρεμμάτων. Αποτέλεσε επίσημη ελληνική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά βραβεία mies van der rohe για το 2015, όπως και στα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής piraneski awards 2015. Επίσης, διακρίθηκε ως ένα από τα είκοσι πιο δημοφιλή έργα για τη χρονιά 2013 από τη μεγαλύτερη διεθνή αρχιτεκτονική εφημερίδα Archdaily.

Καλό καθάρισμα του ψυγείου.

Η περιοχή αυτή που καθαρίζουμε είναι πολύ σημαντική γιατί είναι το σημείο « αναπνοής » του ψυγείου. Εάν δεν είναι καθαρή αυτή η περιοχή τότε το ψυγείο ζορίζετε να αποδώσει την λαμβανόμενη από το εσωτερικό του θερμοκρασία στο περιβάλλον μέσω της σαρπαντίνας και έχουμε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο μοτέρ του ψυγείου ( γρηγορότερη φθορά του) και μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

Μοντέρνο διαμέρισμα 40 μ2 στη Βουδαπέστη

Η ανακαίνιση που έγινε στο διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών, κατάφερε να χωρέσει όλες τις ανάγκες και τα “θέλω” του νέου ιδιοκτήτη του. Υπεύθυνο για το σχεδιασμό αυτής της κατοικίας, είναι το γραφείο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων Suto Interior Architects με έδρα την πόλη της Βουδαπέστης, όπου βρίσκεται και το διαμέρισμα.

Πώς μία ρημαγμένη έπαυλη, που πωλήθηκε μόλις 1 δολάριο, μετατράπηκε σε παλάτι .

Ο Jose Velazquez και η σύζυγός του Jennifer έψαχναν πολύ καιρό να αγοράσουν ένα ακίνητο, το οποίο θα μετέτρεπαν σε πανδοχείο, τύπου bed and breakfast. Στάθηκαν εξαιρετικά τυχεροί, όταν βρήκαν ένα επιβλητικό, αλλά εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Mέμφις, το οποίο αγόρασαν για...1 δολάριο, και μετέτρεψαν σε ονειρικό παλάτι .

Πώς να διπλασιάσετε το μέγεθος ενός μικρού διαμερίσματος με μια κίνηση.

Για όσους ενδεχομένως ασφυκτιούν μέσα στο μικρό διαμέρισμά τους και δεν μπορούν να βρουν τη λύση να χωρέσουν όλα τα πράγματα και τις συσκευές τους, ένα νέο πρόγραμμα από το πανεπιστήμιο του MIT έρχεται να φέρει... επανάσταση.

Σπίτι με κόστος 180 ευρώ

Μοιάζει να έχει βγει από τη Μέση Γη, αλλά είναι ένα σπίτι η κατασκευή του οποίου κόστισε μόλις 180 ευρώ και βρίσκεται στο Oxfordshire της Βρετανίας, καθώς φτιάχτηκε από φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά. Σκοπός του ήταν να δείξει πως τα σπίτια δεν χρειάζεται να έχουν μεγάλο κόστος. «Ζούμε σε μία κοινωνία που όλη μας τη ζωή πληρώνουμε στεγαστικά δάνεια, κάτι που για πολλούς δεν είναι ευχάριστο», η ίδια φιλοσοφία διέπει και την πληρωμή του ενοικίου το οποίο καταβάλλεται σε είδος, δηλαδή γάλα, καθώς η ενοικιάστρια εργάζεται σε κοντινή φάρμα.

Σπίτια που κόβουν την ανάσα.

Σπίτια που κόβουν την ανάσα - Δείτε που ζουν οι διάσημοι (PHOTOS) Οι διάσημοι σε όλο τον κόσμο είναι δύσκολο να έχουν μια τυπική ζωή, ούτε καν ένα τυπικό σπίτι! Στις υπερπολυτελείς κατοικίες τους περιλαμβάνονται πισίνες, γήπεδα τένις, κήποι, εκπληκτική θέα, θέατρα, ακόμη και διάδρομοι προσγείωσης για τα ιδιωτικά τους τζετ. Δείτε μερικά από τα πολυτελέστερα σπίτια στον κόσμο που μοιάζουν περισσότερο με θέρετρο 5 αστέρων, παρά με ένα ήσυχο καταφύγιο.

Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή.

Η πρωτοποριακή μηχανική που χρησιμοποίησε η εταιρεία Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν η εταιρεία εκτύπωσε δέκα κτίρια, σε 24 ώρες, αποκλειστικά από τσιμέντο, χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο εκτυπωτή.

Στύλ Διακόσμησης σπιτιού

Συγκεντρώστε όλα αυτά που σας εκφράζουν, σε έναν πίνακα ή ένα τετράδιο. Θα δείτε πραγματικά ότι στο τέλος θα ανακαλύψετε τον τύπο του σπιτιού σας. Oταν καταλήξετε στο στύλ προσπαθήστε να μείνετε πιστοί στα δεδομένα που έχετε συλλέξει. Πετάξτε, χωρίς δεύτερη σκέψη, όλα αυτά που αλλοιώνουν την εικόνα και κρατήστε μόνο εκείνα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμβουλές για Ευχάριστη Ατμόσφαιρα

Για να έχετε μια καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι αγοράστε αρωματικά κεριά με άρωμα λεβάντας, γιασεμί ή πορτοκαλιού τα οποία προσδίδουν γαλήνη στο χώρο. Για να εξουδετερώσετε την άσχημη οσμή του τσιγάρου στο σπίτι ή το αυτοκίνητό σας ρίξτε στα τασάκια σας λίγη βανίλια σε σκόνη.

Συμβουλές για το Μπάνιο

Υπάρχουν σημεία του μπάνιου σας, τα οποία βαρεθήκατε να καθαρίζετε, επειδή συνεχώς πιάνουν άλατα και «φυλακίζονται» υπολείμματα σαπουνιού (π.χ. συρόμενες πόρτες στην ντουζιέρα σας). Δοκιμάστε το εξής: Νοτίστε σε Baby Oil ένα πανί. Στη συνέχεια με το πανί αυτό περάστε πάνω από τις επιφάνειες αυτές. Με τον τρόπο αυτό θα γλυτώσετε από τους προαναφερόμενους λεκέδες για αρκετούς μήνες. Νερό και υπολείμματα σαπουνιού θα στραγγίζουν στο μπάνιο σας αφήνοντας τις επιφάνειες πεντακάθαρες.

Τι είναι η υγρασία χώρου;

Η υγρασία είναι η παρουσία νερού υπό μορφή υδρατμού στον αέρα του περιβάλλοντος και αποτελεί αναπόφευκτο συστατικό του. Σε κανονικά επίπεδα (40%- 50%) είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος.

Τι να κάνεις για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο ρούχων.

Πράγματι, μπορεί να είναι μια από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά σε όλα τα νοικοκυριά για να πλένει και να καθαρίσει τα ρούχα εξαφανίζοντας λεκέδες και μικρόβια, όμως δεν σημαίνει ότι το ίδιο το πλυντήριο παραμένει πάντοτε καθαρό, μιας και στον κάδο του συγκεντρώνονται άλατα, υπολείμματα από το απορρυπαντικό και το μαλακτικό, βρομιές από τα ρούχα αλλά και μικροοργανισμοί.

Τρεις νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες βρήκαν λύση για τους άστεγους .

Τρεις νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των αστέγων και κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Tiny Home Community Competition». Η πρότασή τους που διακρίθηκε θα εφαρμοστεί στην πόλη Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα. Οι τρεις νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, ο Στρατής Σκοπελίτης, η Μαρία Χριστούλια και ο Αλέξανδρος Βαλσαμίδης, εμπνεύστηκαν από ένα φλέγον ζήτημα της ελληνικής πραγματικότητας, αυτό των αστέγων, και η λύση που πρότειναν κρίθηκε ως η πιο λειτουργική. «Πώς μπορεί η Αρχιτεκτονική να απευθυνθεί στους άστεγους;» ήταν το κύριο ερώτημα του διαγωνισμού.