gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Καλό καθάρισμα του ψυγείου.

Σπίτι και Προτάσεις

Καλό καθάρισμα του ψυγείου.

εικόνα άρθρου Τραβάμε το ψυγείο προς το μέρος μας και αφού το βγάλουμε από το ρεύμα καθαρίζουμε πρώτα με την ηλεκτρική σκούπα τα χνούδια που έχουν συσσωρευτεί στην πλάκα στο πίσω μέρος του (μαύρο διχτυωτό πλέγμα) προσεκτικά μην πληγώσουμε την σαρπαντίνα. Αφού ρουφήξουμε την σκόνη, καθαρίζουμε με χλιαρό νερό και σφουγγάρι και την στεγνώνουμε με ένα πανί. Η περιοχή αυτή που καθαρίζουμε είναι πολύ σημαντική γιατί είναι το σημείο « αναπνοής » του ψυγείου. Εάν δεν είναι καθαρή αυτή η περιοχή τότε το ψυγείο ζορίζετε να αποδώσει την λαμβανόμενη από το εσωτερικό του θερμοκρασία στο περιβάλλον μέσω της σαρπαντίνας και έχουμε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο μοτέρ του ψυγείου ( γρηγορότερη φθορά του) και μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος. Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι το ψυγείο δεν έχει μεγάλη κατανάλωση στο ρεύμα γιατί το μοτέρ είναι λίγα watt, η αλήθεια όμως είναι ότι στο σύνολο του λογαριασμού μας για ηλεκτρικό ρεύμα, η συγκεκριμένη συσκευή έχει μεγάλο «μερίδιο ευθύνης » επειδή δουλεύει συνεχώς. Επίσης στο ψυγείο παίζει ρόλο που τοποθετούμε τα τρόφιμα μας.
εικόνα άρθρου
Από την φυσική γνωρίζουμε ότι ο ψυχρός αέρας πάει χαμηλά προς το έδαφος από το βάρος του, κατά συνέπεια το κάτω μέρος του θαλάμου της συντήρησης του ψυγείου είναι και το πιο ψυχρό.
Οπότε τα πιο ευπαθή προϊόντα π.χ αλλαντικά, τυροκομικά, κρεατικά καλά είναι να τα βάζουμε στο κάτω μέρος του.
Κονσερβοποιημένα είδη, σάλτσες και άλλα είδη ανάλογα με την χρήση και την εμπειρία μας για την συχνή χρήση τους, τα τοποθετούμε με διάταξη απο κάτω προς τα επάνω ανάλογα την ανάγκη ψυχρότητας.
Την κατάψυξη μας την φροντίζουμε επίσης τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο ( ανάλογα και τον τύπο του ψυγείου μας ).
Κάνουμε απόψυξη κλείνοντας πρώτα το ρεύμα. Βγάζουμε τα προϊόντα από τα συρτάρια και τα τοποθετούμε επάνω σε μάλλινες κουβέρτες και τα τυλίγουμε καλά, ή σε ισοθερμικά ειδικά πανιά. Έτσι θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 2-3 ώρες χωρίς πρόβλημα αλλοίωσης.
Με ένα σεσουάρ μαλλιών θερμαίνουμε τον πάγο και μαζεύουμε τα νερά. Δεν χρησιμοποιούμε μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα προκειμένου να ξεκολλήσουμε τον πάγο από τα τοιχώματα παρά μόνο τον βοηθάμε με τον ζεστό αέρα να λιώσει φυσιολογικά.
Υπάρχει περίπτωση το τοίχωμα με το παραμικρό χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο, να κάνει ράγισμα να χαθεί το φρέον και να καταστρέψουμε το ψυγείο.
Αφού στεγνώσουμε πλήρως και επιμελώς τον θάλαμο τον καθαρίζουμε με οινόπνευμα, μετά εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα πανάκι και αλείφουμε τα τοιχώματα (βοηθάει στην επόμενη συντήρηση να γίνει πιο γρήγορα η αποσυγκόληση του πάγου).
εικόνα άρθρου
Βάζουμε το ψυγείο σε λειτουργία και μετά από 10 λεπτά ξαναφορτώνουμε τα συρτάρια μας με τα τρόφιμα.
Χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα για να καθαρίσουμε το εσωτερικό του ψυγείου. Η μαγειρική σόδα απολυμαίνει, εξαφανίζει τις οσμές και δεν χαράζει.