gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Εκτίμηση ακινήτων

Υπηρεσίες GET HOUSE

Εκτίμηση ακινήτων είναι η αποτίμηση της αξίας ενός ακινήτου σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.


εικόνα άρθρου

Η εκτίμηση ορίζεται ως ο καθορισμός της αγοραστικής αξίας των ακινήτων σε μια ορισμένη χρονική στιγμή από ειδικούς, με τη χρήση των κατάλληλων μεθόδων και την επεξεργασία όλων των διαθέσιμων δεδομένων.

Αγοραία Αξία (ή Εμπορική Αξία) Ο εγκεκριμένος ορισμός σύμφωνα με το IVSC (International Valuations Standards Council) Διεθνές Συμβούλιο Εκτιμητικών Προτύπων, και την TEGoVA (The European Group of Valuers’ Associations) Ένωση Εκτιμητικών Οργανισμών Ευρωπαϊκών Χωρών: «Η Αγοραία Αξία είναι το εκτιμώμενο ποσό για το οποίο μια ιδιοκτησία θα μπορούσε να ανταλλαχτεί κατά την ημερομηνία της εκτίμησης μεταξύ ενός πρόθυμου αγοραστή και ενός πρόθυμου πωλητή σε μια συναλλαγή εντός του πλαισίου της αγοράς, μετά από κατάλληλη προώθηση, όπου τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν το καθένα ενεργήσει με επίγνωση, σωφροσύνη και χωρίς εξαναγκασμό».

Ο Εκτιμητής είναι ο επαγγελματίας που διενεργεί την εκτίμηση ενός ακινήτου περιουσιακού στοιχείου κατά την ημερομηνία της εκτίμησης ή ακόμη και για άλλη παρελθοντική χρονικά στιγμή. Πολλές φορές οι Εκτιμητές καταλήγουν για το ίδιο ακίνητο σε διαφορετικές εκτιμήσεις (αξίες), ανάλογα με την πλευρά που αντιπροσωπεύουν (πωλητή ή αγοραστή, κτλ.). Οι Εκτιμητές «υποθέτουν», δηλαδή βασίζονται σε παραδοχές. Οι παραδοχές αυτές πρέπει να εξετάζονται και να αξιολογούνται ενδελεχώς από τον πελάτη-εντολέα της εκτίμησης.

εικόνα άρθρου

Η εκτίμηση ακινήτων είναι μία υπηρεσία που συνήθως χρησιμοποιούν, ,τράπεζες, μεγάλες εταιρείες, ιδιώτες για να εκτιμήσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, έχοντας σαν στόχο την πώληση, δανειοδότηση ή και υποθήκη του. Η εκτίμηση ακινήτων κοστίζει λίγο, αλλά η γνώση των τιμών αποδίδει στο μέλλον!

Τα συνήθη ερωτήματα που τίθενται από κάποιον που αποφασίζει να πουλήσει το ακίνητό του, είναι:

- Πόσο κοστίζει το ακίνητο μου;
- Το δίνω σε καλή τιμή, ή θα χάσω χρήματα;
- Μήπως το υπερτιμώ και καθυστερήσει η πώληση του, με αποτέλεσμα να χάσω μία καλή πρόταση αγοράς;

Τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου τείνουν για συναισθηματικούς λόγους να υπερεκτιμούν αρχικά την αξία του ακινήτου τους. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για το ακίνητο μας αγοραστές δεν είναι συναισθηματικά συνδεδεμένοι μαζί του όπως εμείς, αλλά αγοράζουν, συγκρίνοντάς το με άλλα διαθέσιμα προς πώληση ακίνητα της περιοχής.

Έχουμε επαρκείς γνώσεις με πιστοποιημένα προγράμματα κατάρτισης όπως το “Broker Price Opinion" (BPOs) Ο ρόλος του Μεσίτη στη διαδικασία της Εκτίμησης Ακινήτων κ.α. και μέλη της Ένωσης Μεσιτών Πραγματογνωμόνων Ελλάδος. Πραγματοποιούμε εκτιμήσεις με εντιμότητα, αμεροληψία, ανιδιοτέλεια και ξεκάθαρη διατύπωση. Γνωρίζουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την αξία των ακινήτων, τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Οι εκτιμήσεις ακινήτων που διενεργούμε βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με την αγορά.

εικόνα άρθρου