gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Ο Guardian «ανακαλύπτει» τα Ζαγοροχώρια.

Χρήσιμα Στοιχεία

Η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει μια εναλλακτική πρόταση καλοκαιρινών διακοπών
Ο Guardian «ανακαλύπτει» τα Ζαγοροχώρια
13/06/201513:264

Ο Guardian «ανακαλύπτει» τα Ζαγοροχώρια

εικόνα άρθρου

«Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι και τα βουνά της Ελλάδας είναι μία επιλογή για διακοπές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και οι περισσότεροι αναζητούν καλοκαιρινούς προορισμούς για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Μπορεί τα νησιά να είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες ωστόσο στα διεθνή Μέσα ενημέρωσης κατά καιρούς αναδεικνύουν προορισμούς με ξεχωριστή ομορφιά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

εικόνα άρθρου

Σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian φιλοξενεί τα Ζαγοροχώρια και εξυμνεί τις ομορφιές της περιοχής.

«Μία χώρα τόσο ευλογημένη με αρχαία μνημεία, παραλίες και νησιά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι και τα βουνά της Ελλάδας είναι μία επιλογή για διακοπές», γράφει η αρθρογράφος που βρέθηκε εκεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ της εμφανώς μαγεμένη από τη φύση.

εικόνα άρθρου

«Όπως παντού στη χώρα, οι καιροί είναι δύσκολοι και σε αυτή την περιοχή και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες, με το ψαλίδι να έχει πέσει στις τιμές», σημειώνει.

Η ίδια εκθειάζει το εθνικό δρυμό με τον ποταμό Αώο και το φαράγγι του Βίκου, τα μονοπάτια πεζοπορίας και τα παραδοσιακά πέτρινα χωριά.

«Τα μονοπάτια έχουν καλή σήμανση και μπορείς να τα διασχίσεις απολαμβάνοντας τη θέα και τον αρωματισμένο με βότανα αέρα. Το αγαπημένο μας μας πήγε από τη κοιλάδα του Βίκου στην πηγή του Βοϊδομάτη και μετά στο όμορφο χωριό Μικρό Πάπιγκο, σε περίπου τέσσερις ώρες».



Και καταλήγει λέγοντας: «Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, αποφάσισα ότι αυτά τα δάση, οι κορυφές, οι χαράδρες και τα ποτάμια έφτιαξαν τις τέλειες ελληνικές διακοπές. Χωρίς ούτε ένα beach bar ή αρχαιολογικό μνημείο».