gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Τι θα δηλώνουμε στο Περιουσιολόγιο.

Χρήσιμα Στοιχεία

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα των ακινήτων αλλά και της φορολογικής αντιμετώπισης της περιουσίας, αποκάλυψε ο Τρύφων Αλεξιάδης κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης, στις 7/11/2016.

εικόνα άρθρου

Στην εκδήλωση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κατάθεσε ένα απολογιστικό κείμενο άνω των 130 σελίδων που περιείχε και τις κινήσεις της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Βασικό στοιχείο είναι η εφαρμογή του Περιουσιολογίου στο οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι, κάτοικοι εσωτερικού ή εξωτερικού, να δηλώσουν τα στοιχεία της περιουσίας τους. Tο Περιουσιολόγιο θα συμβάλλει αφενός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απόκρυψης κεφαλαίων, αφετέρου στην ορθότερη άσκηση της φορολογικής πολιτικής, με δικαιότερη κατανομή των βαρών.

Στο Περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνονται ενδεικτικά: ακίνητα, οχήματα, αεροσκάφη,σκάφη, μετοχές, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις (οποιασδήποτε μορφής), τραπεζικοί λογαριασμοί, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, επενδυτικά προϊόντα, μίσθωση θυρίδων, δρόμωνες ίπποι, κινητά μεγάλης αξίας κλπ.

Το Περιουσιολόγιο θα τηρείται αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών και θα αντλεί στοιχεία τόσο από άλλες υπηρεσίες της ημεδαπής και της αλλοδαπής όσο και από τις δηλώσεις των φορολογουμένων.