gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr
Θεσπρωτία
εικόνα άρθρου
Ο Νομός Θεσπρωτίας, ή Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας (κατά Σχέδιο Καλλικράτης), είναι ένας από τους 54 νομούς της Ελλάδας, ο βορειοδυτικότερος της ηπειρωτικής χώρας και πιό συγκεκριμένα ένας από τους τέσσερις νομούς της γεωγραφικής και διοικητικής περιφέρειας της Ηπείρου. Ανήκει στους ακριτικούς νομούς της χώρας. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Ηγουμενίτσα.


Όρια - έκταση

Συνορεύει βόρεια με την Αλβανία, ανατολικά με το Νομό Ιωαννίνων, νότια με το νομό Πρεβέζης και δυτκά βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Συνολική έκταση 1.515 τ.χλμ.

εικόνα άρθρου

Μορφολογία εδάφους

Γενικά ο νομός είναι κατά 70% ορεινός, 24,7 % ημιορεινός και μόλις το 5,3 πεδινός.

Ακτογραφία

Η ακτογραμμή του νομού Θεσπρωτίας εκτείνεται από Β-ΒΔ (αλβανικά σύνορα), ακρωτήριο Στύλος, προς Ν-ΝΑ. ακρωτήριο Βαρλαάμ, συνεχίζοντας στο νομό Πρεβέζης με τις ακόλουθες εγκολπώσεις - διαμορφώσεις από Β. προς Ν.: όρμος Αετού, λιμένας Παγανιάς, όρμος Χαλκιάς, ακρωτήριο Στροβίλι, όρμος Σαγιάδας, ακρωτήριο Καλαμάς και προ αυτού η νησίδα Ξεράδι, όρμος Βάλτου, όπου παρατηρούνται μεγάλες προσχώσεις από τις εκβολές του ποταμού Καλαμά, ακρωτήριο Βατάτσας, με την έναντι νησίδα Πρασσούδι.
Στη συνέχεια ακολουθεί ο μεγάλος όρμος Ηγουμενίτσας, στο μυχό του οποίου υφίσταται μεγάλη υφαλαύλακα και ο λιμένας Ηγουμενίτσας, προ του οποίου βρίσκεται η νησίδα Αγιονήσι. Ακολουθεί ο όρμος Πλαταριάς, με την έναντι νησίδα Χειρονήσι και νοτιότερα οι νησίδες Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος, όπου και το νότιο σημείο διέκπλου του στενού της Κέρκυρας. Ακολουθεί νοτιότερα το ακρωτήριο Βαρλαάμ, λίγο μετά του οποίου συνεχίζεται η ακτογραμμή του νομού Πρεβέζης.

Κλίμα

Το κλίμα του νομού, γενικά στα παράλια είναι μεσογειακό, και βαθμιαία στο εσωτερικό ηπειρωτικό.

Πληθυσμός

Είναι ένας από του ποιο αραιοκατοικημένους νομούς. Το 1981 ο συνολικός πληθυσμός ανέρχονταν στους 41.278 κατοίκους. Στην απογραφή του 2001 αριθμούσε τους 46.091 κατοίκους. Ως προς την κατανομή ο πληθυσμός του νομού διακρίνεται σε ημιαστικό, περίπου το 28,5% και σε αγροτικό το υπόλοιπο 71,2%. Αστικός πληθυσμός δεν παρατηρείται. Σε γεωγραφική κατανομή το 8,3% είναι πεδινός, το 48% ημιορεινός και το υπόλοιπο 43,7% ορεινός.

Από οικονομικής πλευράς, από το σύνολο του πληθυσμού του 1981 (41.278), οι 14.500 περίπου αποτελούν τον ενεργό πληθυσμό. Εξ αυτών οι 10.000 φέρονταν να απασχολούνταν σε αγροτική οικονομία, οι 2.500 περίπου σε βιομηχανία και βιοτεχνία και οι υπόλοιποι 2.000 σε μεταφορές και υπηρεσίες, (δημόσιες - ιδιωτικές). Λόγω δε της παρατηρούμενης μετανάστευσης στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό συγκαταλέγονται πολλά άτομα μεγάλης ηλικίας.

Διοικητική διαίρεση

Ο Νομός Θεσπρωτίας περιελάμβανε παλαιότερα τρεις δήμους, 84 κοινότητες κατανεμημένες σε τέσσερις επαρχίες:

Επαρχία Θυάμιδος, ΒΔ. τμήμα, που περιελάμβανε το δήμο Ηγουμενίτσας και 16 κοινότητες.
Επαρχία Μαργαριτίου, ΝΔ. τμήμα, που περιελάμβανε 8 κοινότητες.
Επαρχία Σουλίου, ΝΑ. τμήμα, που περιελάμβανε το δήμο Παραμυθιάς και 30 κοινότητες, και
Επαρχία Φιλιατών, ΒΑ. τμήμα, που περιελάμβανε τον ομώνυμο δήμο και επίσης 30 κοινότητες.


Η Θεσπρωτία πάντα ήταν ένα πέρασμα. Μια πύλη της βορειοδυτικής Ελλάδας προς την Ευρώπη, αλλά και η απαραίτητη διαδρομή για να φτάσει κανείς από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα, έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού έκανε την πρόσβαση στην Θεσπρωτία πολύ πιο εύκολη και έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαζί της περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά από την βόρεια Ελλάδα και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της.

Στην Θεσπρωτία θα βρείτε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Υπέροχες ορεινές διαδρομές, με ποτάμια, κοιλάδες και οροπέδια για τους φυσιολάτρες, ενώ το πράσινο της βλάστησης γίνεται ένα με το μπλε της θάλασσας σε όλη την ακτογραμμή της και κάνει την Θεσπρωτία ιδανικό τόπο διακοπών και περιήγησης.

Ηγουμενίτσα

Η Ηγουμενίτσα είναι η πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας. Η Ηγουμενίτσα είναι μια παραλιακή πόλη με 15.000 κατοίκους καταλαμβάνει έκταση 80.808 στρεμμάτων. Απέχει 480 χλμ. από την Αθήνα και 470 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Το λιμάνι της είναι κόμβος επικοινωνίας τόσο με τα λιμάνια της Ελλάδας όσο και της Αδριατικής.

εικόνα άρθρου

Αποτελεί σημαντική θαλάσσια πύλη της χώρας προς την Ευρώπη. Η Ηγουμενίτσα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τους Παξούς, την Κέρκυρα την Πάτρα και λιμάνια της Ιταλίας όπως το Μπάρι, το Πρίντεζι, η Βενετία και η Ανκόνα.
Ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό Δήμος του νομού Θεσπρωτίας, καταλαμβάνει την περιοχή γύρω από το μεγάλο κόλπο της πόλης, μέχρι τις εκβολές του ποταμού Καλαμά. Τον ομώνυμο κόλπο φράζει, εν μέρει, το ακρωτήρι Δρέπανο. Διαθέτει σύγχρονο λιμάνι από το οποίο ξεκινά η Εγνατία οδός.
Στην χερσόνησο της Λυγιάς, βόρεια του κόλπου της Ηγουμενίτσας, δεσπόζει το κάστρο του Πύργου Ραγίου, οχυρωμένος οικισμός με ισοδομικά τείχη, αποικία των Κερκυραίων.
Η ομορφιά της πόλης, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, συνεπαίρνουν τον επισκέπτη. Οι μεγάλες παραλίες του Δρέπανου και του Μακρύγιαλου, μήκους 7 χιλιομέτρων, ξεκουράζουν ντόπιους και ξένους σε πεντακάθαρα νερά. Οι Δυο αυτές παραλίες βραβεύονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια με το σήμα «Γαλάζιες Σημαίες».Το τοπίο είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, οπού το πράσινο της πλούσιας βλάστησης δένει αρμονικά με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους.

εικόνα άρθρου

Στην είσοδο του κόλπου βρίσκεται το νησάκι Πρασούδι, που σύμφωνα με τον μύθο είναι ο βράχος που πέταξε ο Κύκλωπας Πολύφημος στον Οδυσσέα. Στην πόλη αξίζει να επισκεφθεί κανείς το δασύλλιο, όπου βρίσκονται τα ερείπια κάστρου που κατέστρεψε το 1685 ο Ενετός Μοροζίνι. Η Ηγουμενίτσα σήμερα είναι μια σύγχρονη αναπτυσσόμενη πόλη στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων της περιοχής, έδρα των Τ.Ε.Ι. και ένα θαυμάσιο μέρος για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση.


Θεσπρωτία Παραλίες

εικόνα άρθρου

Η Θεσπρωτία είναι στο μεγαλύτερο τμήμα της ορεινή. Στην δαντελωτή ακτογραμμή της σβήνει το δυτικό τμήμα της οροσειράς της Πίνδου.

Τα δύο μεγάλα ποτάμια της Θεσπρωτίας, ο Καλαμάς και ο Αχέροντας σχηματίζουν στην διαδρομή τους κατάφυτες κοιλάδες αλλά και εντυπωσιακά δέλτα στις ακτές του Ιόνιου. Όλες οι παραλίες της Θεσπρωτίας είναι πνιγμένες στο πράσινο δημιουργώντας σε κάθε σε κάθε στροφή των παραλιακών δρόμων εντυπωσιακά τοπία.
Στην Θεσπρωτία θα βρείτε παραλίες για κάθε γούστο, καθώς διαθέτει παραλίες με ψιλή άμμο, παραλίες με βότσαλο αλλά και βραχώδεις ακτές, ενώ υπάρχουν κοσμοπολίτικες πλήρως οργανωμένες παραλίες, αλλά και λιγότερο κοσμικές, σχεδόν ερημικές για αυτούς που επιζητούν την απομόνωση.

Περιοχή Ηγουμενίτσας.

Παραλία Δρεπάνου.

4χλμ. απο την Ηγουμενίτσα (8.5 χλμ. ενιαία Παραλία με καφέ,club και ταβέρνες)

εικόνα άρθρου

Περιοχή Πλαταριάς.

Πλαταριά

εικόνα άρθρουεικόνα άρθρου

Η Πλαταριά, πρώην έδρα του πρώην Δήμου Συβότων, (Πλαταριά, Αργυρότοπος, Φασκομηλιά, Σύβοτα, Σκορπιώνας) ανήκει στον Δήμο Ηγουμενίτσας και στην επαρχία Θυάμιδος του νομού Θεσπρωτίας. Συνδέεται απ' ευθείας με την Ηγουμενίτσα (12 χλμ), στο μυχό του κόλπου Πλαταριάς, ανάμεσα στα ακρωτήρια Αγιονήσι και Ιερονήσι και μεταξύ των λιμένων Ηγουμενίτσας και Συβότων (Μούρτου).
Απέναντι στην Πλαταριά βρίσκεται η Λευκίμη Κερκύρας και λίγο νοτιότερα, οι Παξοί και οι Αντίπαξοι. Στη θέση της σημερινής Πλαταριάς, λέγεται ότι υπήρξε η αρχαία Καλαμίνη ή Καλαμωνία του Στεφάνου Βυζαντίου και η Αλμίνη του Πτολεμαίου, η θέση της οποίας είχε καταγραφεί βόρεια των Συβότων.

Κόκκινος Βράχος

Κινούμενοι από Ηγουμενίτσα προς Πρέβεζα, σε λιγότερο από 10 χιλιόμετρα απόσταση από το τέλος της Εγνατίας θα βρείτε την παραλία "Κόκκινος Βράχος". Ο χώρος για πάρκινγκ είναι περιορισμένος και θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση τις δύσκολες ώρες και μέρες, ιδίως στην υψηλή σεζόν. Οι λιγοστές θέσεις βρίσκονται ακριβώς πάνω από το υπαίθριο μαγαζί και εφόσον βρείτε εκεί να παρκάρετε, δε θα χρειαστεί να περπατήσετε καθόλου. Βλέποντας το χρώμα των πετρών του τοίχου του πάρκινγκ αλλά και των πλακόστρωτων του μαγαζιού, γίνεται εύκολα κατανοητό πού οφείλει το όνομά της η παραλία.

εικόνα άρθρουεικόνα άρθρου

Καλάμι.

εικόνα άρθρου

Ναυτίλος

εικόνα άρθρου

Περιοχή Σύβοτα.

Σύβοτα - Μούρτος.

εικόνα άρθρου

Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τα Σύβοτα είναι ένα παραθαλάσσιος παράδεισος στο νότιο άκρο του Ν. Θεσπρωτίας χτισμένο σε ένα μικρό, κλειστό κόλπο. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Θεσπρωτίας, με συμπλέγματα νησιών και τις ομορφότερες παραλίες της Ηπείρου. Είναι σημείο αναφοράς του εγχώριου και διεθνές jet set, με σύγχρονη μαρίνα και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Στο γραφικό λιμανάκι των Συβότων θα δείτε τα πολυτελή σκάφη στη μαρίνα πίνοντας τον καφέ σας, ενώ σε απόσταση 12Km στην διαδρομή προς την Πάργα θα βρείτε στον δρόμο σας την Πέρδικα με τις υπέροχες παραλίες Αρίλλας και Καραβοστάση.

εικόνα άρθρου

Μια εκδρομή με σκάφος γύρω από τα Σύβοτα ως την Πάργα ή ακόμα και τους Παξούς είναι ο ιδανικός τρόπος να επισκεφθείτε τις πανέρμοφες κρυμμένες παραλίες.Τα νησάκια 'Αγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος που είναι μπροστά στο χωριό είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα.
Η Μέγα Άμμος είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλέστερη παραλία των Συβότων, ακριβώς δίπλα είναι η Μικρή Αμμος. Η παραλία Πισίνα είναι σε ένα από τα νησάκια
Η παραλία Μπέλλα Βράκα είναι από τις πιο όμορφες παραλίες των Συβότων και ενώνει το νησάκι Μουρτεμένο με τα Σύβοτα, η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια ή από θάλασσα.Άλλες παραλίες είναι η Ζάβια, ο Γαλλικός Μώλος και του Ζέρη.

Ζάβια

εικόνα άρθρου

Είναι η πρώτη παραλία που συναντάμε κάνοντας την διαδρομή Σύβοτα - Πέρδικα.

Ζέρη.

εικόνα άρθρου

Μικρή απάνεμη παραλία, ιδιαίτερα γραφική. Βρίσκεται αριστερά του χωριού των Συβότων κοντά στο δρόμο για Ηγουμενίτσα και είναι ιδανική για οικογένειες καθώς έχει ρηχά και πεντακάθαρα νερά.
Είναι αμέσως μετά τον Γαλλικό η παραλία έχει άμμο, τα νερά είναι ζεστά και έχετε την δυνατότητα να κάτσετε για φαγητό ή καφέ. Επίσης υπάρχουν και νεροτσουλήθρες για τους μικρούς μεγέλους της παρέας.

Γαλλικός Μώλος.

εικόνα άρθρου

Aφού και ο δήμος δεν μερίμνησε, δεν πρόκειται να δείτε πουθενά πινακίδα "Γαλλικός Μώλος". Θα βρείτε όμως την πινακίδα που γράφει cafe - bar Palm Beach.
Μια μικρή παραλία με χαρακτηριστικό βότσαλο και καθαρά νέρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού. Η παραλία έχει άμμο και διαθέτει μαγαζί όπου μπορείτε να κάτσετε να απολαύσετε τον καφέ και να τσιμπήσετε και κάτι. Η θάλασσα είναι γενικά ζεστή.

Πισίνα.

εικόνα άρθρου

Από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής. Βρίσκεται στο νησάκι Μαυρονόρος και μπορείτε να την επισκεφτείτε με καΐκι οπού σας γίνει μια ξενάγηση σε όλα τα νησάκια των Συβότων που έχουν όμορφες παραλίες και σπηλιές. Μια φυσική πισίνα που σας προκαλεί να την εξερευνήσετε.

Μπέλλα Βράκα.

εικόνα άρθρου

Αμμώδης Παραλία, βρίσκεται στα δεξιά του χωριού των Συβότων απέναντι από το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Για να την επισκεφτείς υπάρχει πρόσβαση και με τα πόδια καθώς υπάρχει μέσα στη θάλασσα αμμουδιά που επιτρέπει στον επισκέπτη ναπεράσει με τα πόδια περπατώντας στο νερό και ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο.

Μέγα Άμμος & Μικρή Μέγα Άμμος.

Δύο Παραλίες με βότσαλα η μια ακριβώς δίπλα από την άλλη Η Μέγα Άμμος είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η Μικρή Άμμος είναι προσβάσιμη από ένα μικρό κατηφορικό δρομάκι που ξεκινά παράλληλα με τον κεντρικό.

εικόνα άρθρου


Περιοχή Πέρδικας.

Πέρδικα.

εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου


Η Πέρδικα είναι το μεγαλύτερο παραδοσιακό χωριό της Θεσπρωτίας, με αξιοζήλευτη ιστορία και σπάνιο φυσικό τοπίο από λόφους, ρέματα, κάμπους, δάση, ποτάμια και πανέμορφες ακρογιαλιές.
Βρίσκεται μεταξύ της Πάργας και των Συβότων και απέναντι από τους Παξούς και την Κέρκυρα. Η ακτές της φιλοξενούν τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου αγκαλιάζοντας το κύμα στους κόλπους της σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων. Αλλά και οι ελαιώνες, ο κάμπος, το ποτάμι που 'ρχεται από ψηλά να χυθεί στο Καραβοστάσι και τα πελασγικά τείχη στο Δυμόκαστρο, συμβάλλουν στη ζωγραφιά αυτή των παραλιών της Θεσπρωτίας.
Ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας, camping, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια, νυχτερινή ζωή, αλλά και γαλήνη, ηρεμία και ξεκούραση ανάμεσα σε πράσινο και γαλάζιο.
Όμως θα αφήσουμε τον περιηγητή να τα γνωρίσει με την επίσκεψη σε κάθε εποχή: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνα. Κάθε εποχή έχει τις ομορφιές της: Κυνήγι, ψάρεμα, διακοπές.


Παραλία Καραβοστάσι.

εικόνα άρθρου

Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από το χωριό της Πέρδικας (1χμ από Αρίλλα). Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια μεγάλη παραλία με άσπρη άμμο και γαλαζοπράσινα βαθιά νερά, που η ομορφιά της έχει συμβάλλει στην στην ανάπτυξη της περιοχής της Πέρδικας. Η παραλία είναι περιτριγυρισμένη από καταπράσινους λόφους διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, θα βρείτε τα πάντα για φαγητό και ποτό, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Στο δεξιό τμήμα της παραλίας στο ξενοδοχείο Regina Mare υπάρχει τελεφερίκ που η διαδρομή του σας προσφέρει μια υπέροχη πανοραμική θέα όλης της παραλίας ενώ στην βάση του βράχου υπάρχει το beach bar του ξενοδοχείου για να δροσίσει τα διαλείμματα ανάμεσα στις βουτιές σας.
Λόγω του μεγάλου πλάτους της, τα μαγαζιά απέχουν αρκετά από τη θάλασσα. Η παραλία θυμίζει κάπως τις δυτικές παραλίες της Λευκάδας που αρέσουν σε πολλούς, γι' αυτό και προσελκύει αρκετό κόσμο.
Το Καραβοστάσι είναι μια ευχάριστη παραλία για κολύμπι που βαθαίνει κάπως απότομα, με χοντρή λευκόξανθη άμμο, μόνο που στις απογευματινές ώρες, όπως σε όλες τις ανοιχτές παραλίες του Ιονίου, βάζει συχνά κύμα.
Με το αυτοκίνητο θα φτάσετε μόνο ακολουθώντας τις πινακίδες για το Καραβοστάσι.


Σκάλωμα (παραλία Αρίλλα)

εικόνα άρθρου

Η παραλία και το λιμανάκι του Αρίλλα είναι το επίνειο της Πέρδικας. Από το χωριό μετά από μια κατηφορική διαδρομή ανάμεσα στις ελιές ξεπροβάλλει η παραλία που είναι μεγάλη με ψιλή άμμο και ρηχά νερά, ιδανική για παιδιά για πολύ παιχνίδι μέσα στο νερό..
Στην παραλία του Αρίλλα υπάρχουν ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια και αν μείνετε μέχρι αργά θα απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο.νερά.

Αγία Παρασκευή.

εικόνα άρθρουεικόνα άρθρου

Η γραφικότερη παραλία της Πέρδικας.
Η παραλία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται κοντά στο κεφαλοχώρι της Πέρδικας σε απόσταση 9 χιλιομέτρων στην διαδρομή προς τα Σύβοτα. Πανέμορφη μικρή παραλία με χοντρή άμμο και βότσαλα με το εκκλησάκι αριστερά της και το νησάκι της Αγίας Παρασκευής να δεσπόζει καταπράσινο μπροστά της, να σε προκαλεί να κολυμπήσεις την μικρή απόσταση που το χωρίζει από την ακτή.
Κατεβαίνοντας το δρόμο βλέπετε και το εκκλησάκι που έδωσε το όνομα στην περιοχή και στο τέλος του δρόμου δεξιά το πάρκινγκ για αυτοκίνητα. Η εποχή είναι τέλος Αυγούστου και υπάρχουν κάποιες θέσεις κενές.
Οι πέτρες και τα βότσαλα κυριαρχούν σε αρκετά τμήματα της παραλίας, μέσα και έξω από το νερό αλλά υπάρχουν και κομμάτια της που τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.
Στην αρχή της παραλίας υπάρχει και beach barι.
Αν προχωρήσετε όμως προς το τέρμα της, εκεί που στρίβει προς τα δεξιά, υπάρχει άλλο ένα κομμάτι, αρκετά μεγάλο, όπου τα πράγματα είναι ακόμα πιο ήσυχα αλλά και με λιγότερες πέτρες.
Αξίζει μια επίσκεψη γιατί εκτός από την ομορφιά της, με λίγο ψάξιμο θα βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει.

Καμίνι - Αγκάλη

εικόνα άρθρου

Μόλις βγείτε από τον κεντρικό δρόμο προς Σύβοτα για την Αγ. Παρασκευή, θα περάσετε από το «Καμίνι» και την «Αγκάλη».
Δύο μικρές πανέμορφες και ήσυχες παραλίες.

Σοφάς

εικόνα άρθρου

Ήσυχη παραλία ο Σοφάς, με χοντρή άμμο ή βότσαλα.
Είναι η πιο κοντινή στο χωριό παραλία, η πρώτη που θα συναντήσετε στο δρόμο για Σύβοτα. Στην Παραλία Σοφάς υπάρχει το μοναδικό κάμπινγκ που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στην Πέρδικα, η παραλία με τα καταγάλανα νερά και τα βότσαλα βρίσκετε μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό.

Παραλία Μάιπα.

εικόνα άρθρου

Παραλία Μάιπας: Η παραλία του μάιπα βρίσκετε νοτιά της Αγίας Παρασκευής και όποιος την επισκέπτεται κατευθείαν μαγεύετε από το φυσικό της καλός, την χρυσή αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά, η θέση της παραλίας είναι τέτοια που χαρίζει στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες που θα της λατρέψει.

Παραλία Σταυρολιμένας.

εικόνα άρθρου

Κοντά στις πιο γνωστές παραλίες της Πέρδικας Καραβοστάσι και Αρίλλα, βρίσκεται η παραλία Σταυρολιμένας που σχηματίζει ένα φυσικό προστατευμένο και καταπράσινο, τριγυρισμένο από τα λιόδεντρα, φιόρδ. Η παραλία Σταυρολιμένας διαθέτει άσπρο χοντρό βότσαλο και είναι εντελώς ερημική.

Παραλία Μέγα Ντράφτι

εικόνα άρθρου

Μετά από την παραλία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται η παραλία Μέγα Ντράφτι, μια ολόλευκη παραλία με άμμο και βότσαλα που την χωρίζει στην μέση μια γλώσσα από βράχους. Η παραλία Μέγα Ντράφτι ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας και παρόλο που δεν είναι μεγάλη είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Θεσπρωτίας.
Είναι τρεις παραλίες από τις οποίες μόνο στη μεγαλύτερη μπορείτε να φτάσετε με όχημα. Για τη δεύτερη θα χρειαστεί να κατεβείτε απότομο και δύσβατο μονοπάτι, ή, όπως και την τρίτη -τη μικρότερη- (που δεν θα τη δείτε από το δρόμο), με σκάφος. Υπέροχη αμμουδιά και σχετικά βαθειά καθαρά νερά.

Πράπα Μάλι.

εικόνα άρθρου

Βρίσκεται πίσω από το Δυμόκαστρο (όπως το βλέπουμε από το Καραβοστάσι), έχει ψιλή άμμο και νερά πολύ ρηχά. Άμμος είναι προσβάσιμη από ένα μικρό κατηφορικό δρομάκι που ξεκινά παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο.

Σαγιάδα.

εικόνα άρθρου

Στροβίλι.

Απέχει 4 χιλιόμετρα από την Σαγιάδα και είναι η βορειότερη πριν από τα σύνορα παραλία του Νομού.

εικόνα άρθρου

Kεραμίδι

Απέχει 3 χιλιόμετρα από την Σαγιάδα.

εικόνα άρθρου



εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου