gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Ξύλινα Φινλανδικά Σπίτια.

ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

εικόνα άρθρουεικόνα άρθρου





εικόνα άρθρου

Η ποιότητα της Φινλανδικής ξυλείας που η εταιρεία «ΚΟΦΙΝΑΣ – Ξύλινα Σπίτια» χρησιμοποιεί είναι η καλύτερη της Ευρώπης. Στα όρια του Αρκτικού κύκλου, όπου και γίνεται η διαλογή, οι ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ιδιαίτερα σκληρής και συμπαγούς ξυλείας, με μεγάλο ειδικό βάρος και μεγάλη μηχανική αντοχή στη σύνθλιψη και την κάμψη.

εικόνα άρθρου

Η πιστοποιημένη εργοστασιακή επεξεργασία της ξυλείας στη Φινλανδία γίνεται από το παλαιότερο και πιο έμπειρο εργοστάσιο στον κόσμο, το οποίο πρώτο εισήγαγε την ιδέα και παραγωγή της αντικολλητής ξυλείας.

Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει προστασία από την υγρασία και εμποδίζει τη ρηγμάτωση και τη στρέβλωση του κορμού. Το ξύλο είναι ένα φυσικό, ζωντανό υλικό, χωρίς τοξικές ουσίες. Επιλέγοντας το ως βασικό υλικό δόμησης του Φινλανδικού σπιτιού σας, επιλέγετε τον πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης. Το ξύλο είναι το πιο φιλικό και ζεστό υλικό και εναρμονίζεται ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο υλικό στο χώρο που ζούμε. Επιπλέον, λειτουργεί ως ένας φυσικός και βιολογικός ρυθμιστής της σχετικής υγρασίας και της θερμοκρασίας του αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου, αφού απορροφά την περιττή υγρασία από τον χώρο μας
ή εκπέμποντας υγρασία, όταν αυτή πέσει σε χαμηλά επίπεδα και διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία χάρις στα φυσικά κύτταρα από τα οποία αποτελείται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικά στα ξύλινα σπίτια συνθήκες άνεσης που δύσκολα επηρεάζονται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Το ξύλο αποδεδειγμένα μας χαλαρώνει, μας ξεκουράζει και έχει βιοενεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι το καλύτερο φυσικό ηχομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό (9 φορές καλύτερο από το μπετόν) κι έτσι τα σπίτια με ξύλινο τοίχο δεν απορροφούν θερμότητα, οπότε ελαχιστοποιούνται και οι απώλειες αυτής.

Το ξύλο λειτουργεί ως αποθήκη άνθρακα. Μια μέση ξύλινη κατοικία περιέχει περίπου 30-40m3 ξυλείας η οποία αποθηκεύει 32 τόνους διοξειδίου του άνθρακα CO2 από το περιβάλλον. Το ξύλο αποτελεί μια φυσική και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αν χρησιμοποιούνταν αντί των συμβατικών υλικών κατασκευής. Το μπετόν απαιτεί 5 φορές περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή του, ενώ το μέταλλο περίπου 6 φορές.

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου

Το ξύλο είναι το καλύτερο φυσικό ηχομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό (9 φορές καλύτερο από το μπετόν).
Το ξύλο λειτουργεί ως αποθήκη άνθρακα. Αποτελεί μια φυσική και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αν χρησιμοποιούνταν αντί του σκυροδέματος, του πλαστικού και του χάλυβα.
Εξάλλου με την απαραίτητη συντήρηση, ένα Φιλανδικό σπίτι έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής, ενώ παράλληλα ένα κτιστό έχει διάρκεια ζωής 80 χρόνια στη καλύτερη περίπτωση.

Επιπλέον, το συνεργαζόμενο Φινλανδικό εργοστάσιο της εταιρείας “Κοφινάς”, για κάθε δέντρο που κόβει, φυτεύει 3 νέα δενδρύλλια, διασφαλίζοντας την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Συνυπολογίζοντας τον σύγχρονο τρόπο που δομείται το σπίτι με κορμούς δέντρων, που δεν περιορίζει το σχέδιο και το εμβαδόν του, καθώς και το ότι οι μηχανικές ιδιότητες του ξύλου σε συνδυασμό με την κατασκευή “ξύλο – ξύλο” καθιστούν τη Φιλανδική κατοικία πλήρως αντισεισμική, κατανοούμε γιατί κάποιος να επιλέξει ένα Φινλανδικό σπίτι ΚΟΦΙΝΑΣ !

εικόνα άρθρου


εικόνα άρθρου

Στα ξύλινα Φινλανδικά σπίτια, ο κίνδυνος πυρκαγιάς δεν είναι μεγαλύτερος από μία συμβατική κατοικία. Σε εργαστηριακές δοκιμές που έχουν γίνει στη Φινλανδία (Technical Research Center of Finland – VTT) και στην Ευρώπη, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, αποδείχτηκε ότι το ξύλο αυτό δεν μπορεί να αναφλεγεί εύκολα επειδή είναι κακός αγωγός θερμότητας και τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν βραδύκαυστο.

Τα σπίτια από ξύλο που κατασκευάζει η εταιρεία Κοφινάς πλεονεκτούν έναντι ενός κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το κτίριο από μπετόν λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται σε περίπτωση πυρκαγιάς, παθαίνει ανεπανόρθωτες ζημιές στη δομή του, αφού ο οπλισμός του καταστρέφεται. Η καταστροφή αυτή ξεκινάει ήδη από τους 250 °C, ενώ στους 400 °C η αντοχή έχει ήδη μειωθεί στο μισό. Λόγω της θερμοαγωγιμότητας της κατασκευής, οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες άμεσα μεταφέρονται σε όλους τους χώρους του σπιτιού, κάτι που σε συνδυασμό με τις τοξικές αναθυμιάσεις που παράγονται θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους και δυσχεραίνει την διαφυγή τους.

Αντίθετα, ένα ξύλινο σπίτι δεν παθαίνει γενικές ζημιές παρά μόνο τοπικές. Η φλόγα δημιουργείται στους 270 °C και ξεκινάει στην εξωτερική του επιφάνεια, δημιουργώντας ένα στρώμα άνθρακα, το οποίο μέχρι τους 500 °C προστατεύει το υπόλοιπο ξύλο. Τα μέρη του σπιτιού που έχουν υποστεί ζημιά από τη φωτιά, είτε τα καθαρίζουμε είτε τα αντικαθιστούμε και η στατική επάρκεια του κτιρίου είναι ίδια όπως ήταν πριν πάρει φωτιά. Επιπλέον, είναι πολύ κακός αγωγός της θερμότητας και έτσι δεν κινδυνεύουν οι άλλοι χώροι του σπιτιού, επιτρέποντας στους κατοίκους να διαφύγουν εύκολα. Επίσης δεν παράγονται επικίνδυνα αέρια κατά την καύση του.

εικόνα άρθρου

Το ξύλο είναι ένα φυσικό, ζωντανό υλικό, χωρίς τοξικές ουσίες. Επιλέγοντας το ως βασικό υλικό δόμησης του Φινλανδικού σπιτιού σας από την εταιρεία Κοφινάς, επιλέγετε τον πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης.

εικόνα άρθρου

Η εταιρεία μας «ΚΟΦΙΝΑΣ – Ξύλινα Φινλανδικά Σπίτια», μέσα από τη πολύχρονη πείρα της, που μεθοδικά έχει συγκεντρώσει από το 1977, μελετά συνεχώς και επενδύει με το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της για τη βέλτιστη κατασκευή του ξύλινου σπιτιού σας.

Η εταιρεία Κοφινάς μπορεί να σας προσφέρει τις πιο προηγμένες τεχνολογικά λύσεις για την κατασκευή του νέου ξύλινου σπιτιού σας, συνεργαζόμενη με έναν απο τους ισχυρότερους Φινλανδικούς ομίλους (Lameco – Rantasalmi).

εικόνα άρθρου

Τα στάδια κατασκευής του νέου σας σπιτιού είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τον Φινλανδικό κώδικα υλικών και κατασκευής, κάτι που εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ξυλεία μεταφέρεται στο εργοστάσιο και αποθηκεύεται σε ξηραντήριο. Εφόσον επιτευχθεί η κατάλληλη υγρασία στους κορμούς (12% – 14%), η οποία πιστοποιεί τη μελλοντική ποιότητα και βιωσιμότητα του ξύλου, αρχίζει η επεξεργασία LAMINATE (πολυκολλητή ξυλεία). Αυτό σημαίνει ότι δύο έως έξι κορμοί ενώνονται μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων, έτσι ώστε η καρδιά τους να είναι αυτή που θα βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του σύνθετου κορμού.

Η επεξεργασία αυτή, που είναι ιδανική για το κλίμα της Ελλάδας, έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση τόσο της θερμο-ηχομόνωσης, όσο και της μηχανικής αντοχής του ξύλου.

Όλη η κατοικία σχεδιάζεται και αναλύεται κατασκευαστικά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με μηδενική απόκλιση, χρησιμοποιώντας τις πλέον εξελιγμένες λύσεις λογισμικού.

εικόνα άρθρου

Τα υλικά πακετάρονται και μεταφέρονται στην εταιρεία Κοφινάς, η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη δουλειά που από το 1977 ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη!

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου
εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου

Λεπτομέριες στον πιο κάτω σύνδεσμο...

http://www.kofinas.gr/wooden/steges/

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρουεικόνα άρθρου